Büşra Demir, bu haftaki konuklarımızdan biri.
O, dört sene önce Eskişehir'den Düzce'ye gelmiş bir öğrenci.
Büşra ve arkadaşları, Düzce Üniversitesinde GençKal topluluğunda görev alarak birçok ilke imza attılar.
Mustafa Öztürk: Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
Büşra Demir: Ben Büşra Demir, Eskişehir'den Düzce'ye dört sene önce geldim. Düzce Üniversitesinde İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim.
Düzce'ye gelmeden önce ne tür beklentileriniz vardı?
Kendi bölümüme ait beklentilerim vardı açıkçası. Bunlardan bir kısmı gerçekleşti geriye kalan kısmı ise GençKal Topluluğu sayesinde gerçekleşiyor.
Topluluğu kurmaya nasıl karar verdiniz?
İlk olarak ders içerisinde bir hocamızın teklifiyle başladı, diyebiliriz. Daha sonrasında bu fikri benimsemiş yedi arkadaşla bu yola girdik ve ben de topluluğun sosyal medya sorumluluğunu üstlendim.
“TOPLULUĞUMUZ FARKINDALIK YARATMAYA
DEVAM EDECEK”
Bize kurduğunuz topluluktan bahseder misiniz?
Topluluğumuz Düzce Üniversitesi ve KalDer (Kalite Derneği) bünyesinde kurulmuş bir topluluktur. Kaliteyi Yaşam Biçimi haline getirmeyi amaç edinmiş, kaliteye uygun, Vizyon ve misyonu ile Düzce Üniversitesinde Lider Topluluk olma yolunda hızla ilerliyoruz.
Yaptığımız organizasyon ve projelerle tanınmış bir topluluğuz. Topluluğumuz kurumsal bir yapıyla ve kendine özgü kültürü ile üniversitemizde farkındalık yaratmaya devam edecektir.
“FEDAKARLIKTAN KAÇINMADIK”
GençKal Topluluğunun kuruluş sırasında neler yaşadınız?
GençKal Topluluğunu kurmak için yola çıktığımızda ilk olarak bir yönetim kurulu ve misyon vizyon belirledik. Bunun için haftalık toplantılar düzenledik ve saatlerce tüzük yazdık. Topluluk vb. STK'larda çalışmak gönüllülük esaslıdır ve fedakarlık ister. Bizde yönetim kurulu olarak hiç bir fedakarlıktan kaçınmadık.
Yönetim Kurulumuzun İşletme Fakültesi öğrencilerinden oluşması bizim yönetim alanında başarılı olmamızda etkili oldu çünkü; hali hazırda yöneticilik okuyorduk. Bölümümüzde öğrenmiş olduğumuz bilgi ve deneyimlerimizi topluluğumuzda uygulayarak tecrübe kazanmış olduk.
“BU İSİMLERİ BURAYA GETİREBİLMEK
ÇOK ÖNEMLİ..”
Peki, yaptığınız ve yapacağınız etkinliklerden bahseder misiniz?
Etkinliklerimiz çok iyi gidiyor. KalDer ile çalışmalarda bulunuyoruz. Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun da yönetiminde yer aldığı KalDer ile Kalite Seminerleri ve Kalite Festivalleri yapıyoruz. Bunların dışında sosyal sorumluluk projeleri ve bireysel gelişim eğitimleri düzenliyoruz.
9 Aralık tarihinde Kariyerim Geleceğim 2014 programının ikincisini gerçekleştireceğiz. Etkinlik kapsamında Aşkım Kapışmak ve Erbakan Malkoç üniversitemize gelecek.
Aşkım Kapışmak, yazar, eğitmen ve davranış bilimleri uzmanı. Daha önceden televizyon programlarına da çıkmış bir isim. Erbakan Malkoç da alanında uzman birisi ve çıraklıktan şirket sahipliğine gelmiş ülkemiz içinde çok değerli bir isim Dizayn VİP yönetim kurulu başkanı. Bu isimleri buraya getirebilmek için gerçekten büyük bir çaba harcamak gerekiyordu ve biz bunun da üstesinden geldik.
Yeterince destek aldığınızı düşünüyor musunuz?
Düzce gelişen ve sürekli büyüyen bir şehir. Üniversitenin yeni olması, şehrin yeni yeni büyümesi faktörlerini de gözönünde bulundurursak iyi, ancak daha anlayışlı davranabilirler.
“ÖĞRENCİLER KALACAK YER BULAMIYOR”
Düzce hakkında ne düşünüyorsunuz?
Öğrenci olarak baktığımda barınma ihtiyacı öğrenciler için en büyük sorunlardan biri. Diğer sorun ise ulaşım. Üniversitemiz yeni açılan bir üniversite olmasına rağmen sürekli gelişen bir üniversite.
Ve yaklaşık Düzce nüfusunun yüzde 20'sini öğrenciler oluşturuyor. Arkadaşlarım Düzce'yi küçük olduğu için, yeşillik bir yer olduğu için, Ankara ve İstanbul'a yakın olduğu için seviyor ve bazıları burada ticaret yapmayı düşünüyor.
Yorum Yap