Son Dakika
- Makaslayan tır Yığılca yolunu trafiğe kapattı
- Otoyolda 7 kişinin bindiği otomobil hurdaya döndü
- Bin adet Ihlamur fidanı dağıtıldı
- Öğrenciler Efteni Gölünde kuşları gözlemledi
- Türkiye şampiyonasında Düzce’yi temsil edecekler
- Gençlerin uluslararası başarısı
- Çevre için bir araya geldiler
- 2022 yılı işsizlik rakamları açıklandı
- Tüketici güven endeksinde düşüş sürüyor
- Sönmez imzaya çağırıyor
O Ses Düzcede
Gazete burasıdüzcenin bu haftaki konuklarından biri, “O Ses Türkiye” yarışması çeyrek finalisti Burcu Demirtaş.

Burcu ile yarışma heyecanını, yarışma sonrasını ve şu anda neler yaptığını konuştuk.
Bize Düzce'de müziğe yeterli önemin verilmediğini söyledi. Düzce'de müzikal bir açlık olduğundan ve konser dahi yapılmadığından dem vurdu.
Keyifli bir röportaj gerçekleştirdiğimiz “O Ses Türkiye” yarışması çeyrek finalisti Burcu, yarışma sırasında Düzce'den yeterli destek görmediğinden bahsederken, Düzce'ye kırgın olduğunu da söylemeden edemedi.
*
Gazete burasıdüzce: Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
Burcu Demirtaş: 1991 Düzce doğumluyum. Ailem Akçakoca'da yaşıyor, Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, Müzik Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. “O Ses Türkiye” isimli müzik yarışmasında yarıştım. Bu sebeple de okulum biraz uzadı ama mezun olacağım.
ELENME SEBEBİM DÜZCELİ OLMAM
Yarışmada kaçıncı elemelere kadar yükseldiniz?
Çeyrek finale kadar çıkabildim. İlk önce Hadise beni seçti ve onun takımına girdim. Belirli aşamalar var yarışmada; bunlar ikili düello, birebir, üçlü düello ve birebir şeklinde. Yarışmanın bitimine iki hafta kala halk oylamasıyla gerçekleşen bir eleme heyecanı yaşayarak, elendim.
Bu elemenin sebebi de Düzceli olmam oldu. Çünkü rakibim Çanakkaleli idi ve onun imkanları biraz daha fazlaydı.
MÜKEMMEL BİR ORKESTRA
Peki “O Ses Türkiye” sana neler kattı?
Birincisi çok iyi bir orkestra ile çalıştık. İnanılmaz güzel bir orkestraydı. Her müzisyenin öyle bir orkestra ile çalışmak isteyeceğine eminim.
Hadise ile tanışmak, onun nasıl iyi bir insan olduğunu anlamak, benim için çok özeldi.
Uzaktan baktığım insanlarla çalışma fırsatım oldu. Yarışma sonrası daha iyi şeyler olabilirdi yalnız okulum devam ettiği için, bunu riske atmak istemedim. Okuluma devam etmeye karar verdim.
Okulum bittikten sonra da, İstanbul'a yerleşip, bir şeyler yapmak istiyorum. Çünkü tanıştığım birkaç sanatçı var ve onlar bana beste sözü verdiler. İnşallah bu sözlerini tutarlar. Okulumdan sonra mutlaka bir şeyler yapacağım.
KENDİ MEMLEKETİM OLSUN İSTEDİM
Şu anda okul dışında müzik anlamında bir şeyler yapıyor musunuz?
Müziğe ara vermedim. Okulum devam ediyor ve Bolu'da okuduğum için bu çevrede yer almam gerekiyor. Bu anlamda da Bolu'ya yakın yerleri tercih ediyorum. Sahne anlamında da kendi memleketim olsun istiyorum. Bu sebeple de Düzce'yi tercih ediyorum.
Bunun dışında başka iş teklifleri de alıyorum fakat uzak olduğu için gidemiyorum. Ailemin de kararı bu yönde ve bu karar doğrultusunda bu işi yapmak istiyorum. Bu nedenle de Düzce'deyim.
Şu anda nerelerde sahne alıyorsunuz?
Evet Bolu'da sahneye çıkmayı bıraktım. Yaklaşık bir yıldır, Düzce'deyim. Çarşamba ve Cuma günleri Çınaraltı Restaurant da, Cumartesi günleri de Konsopa Hotel'de sahneye çıkıyorum.
FEDAKARLIK
Peki bu eğitim hayatınıza zarar veriyor mu?
Yok vermiyor. Çünkü bu müzik hayatı olduğu için ve özellikle akşam olduğu için, planlamamı ona göre yapıyorum. Zaten mesafe de kısa olduğu için etkilemiyor. Bunun dışında haftada üç gün sahne almam da bunun bir göstergesi aslında. Daha fazla fedakarlık mutlaka gerekiyor ama okul hayatıma zarar vermiyor.
MÜZİĞİN SAYGINLIĞI ARTMALI!
Düzce'de eğlence sektörü yeterli mi ya da Düzceliler'in ilgisi ne durumda, bunlardan biraz bahseder misiniz?
Düzceli olduğum için şunu biliyorum aslında, Düzce böylesi şeyleri pek kaldıran bir yer değil. Yani burada tutunmak gerçekten çok zor. Düzce'de çalışmaya başladıktan beri, Düzce'de bir bayan solist eksikliği olduğunu gördüm.
Bunun dışında müzik sektörüne yeterli önem verilmiyor. Daha çok cafe ve bar gibi yerlerde müzik oluyor. Canlı müzik yapılmasına uygun mekanlar yok. Erkek solist hat safhada, onları dinlemekten büyük bir zevk alıyorum.
Düzce'de bu işi yapabilecek çok fazla insan var fakat sahnede olmak, insanların nabzında yürümek biraz zor. Bunu isteyen ve yapabilen insanlar mutlaka vardır ve bence yapmalılar. İnsanların bu konuda kendilerini geliştirip, göstermelerini istiyorum. Benim yarışmaya katılma sebeplerimden biri de buydu. Bu sektörün saygınlığını artırmak. Çünkü bu iş yeterli saygıyla karşılanmıyor. Genellikle de bir bütün olarak düşünülüyor; canlı müzik varsa, alkol de vardır. Ben bu işin saygı duyulan bir iş haline gelmesini istiyorum. Bu işi yapmak isteyenlerin de, biraz daha fazla cesaret toplayıp, kendilerini göstermelerini tavsiye ediyorum.
DÜZCE, MÜZİĞE ÖNEM VERMİYOR
Eğlence sektörü anlamında Düzce ve Bolu arasında bir kıyaslama yaparsak, ne tür farklılıklar olduğunu söyleyebilirsiniz?
Düzce ve Bolu birbirinden çok farklı yerler değiller. Bolu daha farklı şeylere yönelmiş, Düzce'de eğlence sektörü anlamında ciddi bir kapasitesi var fakat yapacak birileri yok. Bolu'da müzik öğretmenliği var ve müzikten anlayan çok fazla insan var. Orada da yeterli mekan yok.
Düzce müziğe ya da sanatın diğer dallarına daha az önem veriyor, diye düşünüyorum. Bence bu çok önemli bir sorun. Basit bir cafe bile bir gitar ve bir solistin müzik yapmasıyla çok fazla değişebilir. Müşteri portföyünden tutun da, kapasitesine kadar ciddi artışa neden olabilir.
Bolu, Düzce'ye göre daha tutucu bir yer ve gece hayatı çok uzun sürmüyor. Düzce'de bu durum böyle değil. Düzce'de ciddi bir konser azlığı var. Düzceliler'in konser dinlemek gibi bir rutini yok. Bunun en büyük nedeni de, adam akıllı bir konser salonunun olmaması olabilir. Müzik tarzı da burada çok önemli bir faktör haline geliyor. Rock müziğe mesela yeterli önem verilmiyor. Konserler ve dinletiler yapılmalı ki, toplumsal bilinç artsın. Çünkü en basitinden müzik evrenseldir diyoruz ya, bu evrenselliği yaşıyor olabilelim.
ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BİR ŞEYLER YAPILMALI
Düzce'nin sizce en büyük sorunu nedir peki?
Ben Düzce'ye kırgınım. Çünkü yeterince reklamım yapılmadı ya da ben yarışmadayken çok fazla yardımcı olunmadı. Gerek Akçakoca, gerek Düzce bu konuda bana çok fazla destek olunmadı. Ben müzik açısından bakınca az önceki eksiklikleri görüyorum.
Müzik gerçekten çok önemli ve artık Düzce bir üniversite şehri, müzik konusuna ağırlık verilirse, öğrenciler de daha mutlu olurlar. Ben Düzce'de öğrencilere yönelik hiçbir şey göremiyorum.
Mesela öğrenciye özel indirim yani mutlaka vardır ama bunu göremedim. Öğrenciler için açılmış bir mekan ya da alışveriş yapabilecekleri bir dükkan yok. Bu tür şeyler Bolu'da, hatta Akçakoca'da dahi varken, Düzce'de olmaması düşündürücü. Düzce'de öğrenciye yönelik bir şeyler yapılmalı bence.
Son olarak neler söylemek istersiniz?
Ben bütün Düzce'ye selamımı gönderiyorum. Yarışma boyunca bana destek olan herkese, çok teşekkür ediyorum. “O Ses Düzce”de diyorum. Teşekkür ederim.
Yorum Yap