(Röportaj-Onur ALKAN)
Gazete burasıdüzce'nin Genç Bakış'ın da bu hafta Düzce Üniversitesi Rock Topluluğu başkanı Aytaç Altıntaş ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
Aytaç Altıntaş bir taraftan Düzce'de ki sosyal etkinliklerinin kısıtlı olmasından yakınırken diğer taraftan topluluk olarak yaptıklarını, yapmak istediklerini anlattı.
Onur Alkan: Nasıl kuruldu bu topluluk? Neler yapıyorsunuz?
Aytaç Altıntaş: Topluluğumuz bundan 4 yıl önce kuruldu. Zaten önceden de aktif olan bir topluluktu.
Ben üniversiteye geldiğimde o sene aktif olamayacağını öğrendim ve son gün acil bir şekilde gerekli evrakları toplayıp yönetim kurulunu oluşturarak topluluğun yeniden kurulmasını sağladım.
Her sene RockFest düzenliyoruz. Tanışma toplantılarımız oluyor. Bahar şenliklerinde aktivitelerimiz oluyor. Müzik grupları stüdyomuza gelip prova yapabilirler. Öğrenmek isteyenler ders alabilirler.
ÖZEL ÇABALARIMIZLA STÜDYO KURULDU
Düzce'de rock müziğe yer var mı?
Var. Ama kısıtlı imkanlarla var. Mesela bizim özel çabalarımız sayesinde stüdyo kuruldu. Artık bir stüdyomuz var.
SKS'nin özellikle Sayın Reşat Ekinci'nin bize desteği burada çok önemlidir. Aslında bizim kaygılandığımız tek bir nokta var: gerekli sponsor desteğini bulamamak.
REKTÖRLÜK BİZİ DESTEKLİYOR!
RockFest'in bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek sanırım. Bu seneki RockFest için ne gibi planlarınız var?
Üç senedir RockFest için gerekli desteği bulabiliyoruz. Bu sene Düzce Üniversitesi'nin ismini daha ulusal bazlı tanıtmayı düşünüyoruz. Daha görkemli olacak, iki güne çıkarmayı düşünüyoruz. Rektörlük de bizi destekliyor.
Ayrıca bu yıl festivali tüm güne yayıyoruz, böylelikle diğer topluluklara da stant açma imkanı sağlamış oluyoruz. Ünlü isimlerin de katılacağı, çok güzel bir festival Düzce'yi bekliyor. Düzce rock müziğe doyacak diyorum.
DÜZCE'DE SOSYAL ETKİNLİKLER KISITLI!
Daha önce belediyenin yardımı oldu mu yahut bu sene olacak mı?
Açıkçası önceki Belediye Başkanıyla bir sorun yaşadık. Kendisiyle Cem Karaca gibi isimlerin anılacağı bir etkinlik üzerine konuşup destek sözü almıştık.
Fakat ne yazık ki sonra o sözler unutuldu. Biz tamamen gönüllülük esasıyla çalışıyoruz. Yine çabalarımız olacaktır. Şehirde sosyal etkinlikler kısıtlı. Bir şeyler yapılması gerekiyor. Düzce esnafının, Düzce halkının da yardımları bizim için çok önemli.
BU SENE ÜÇÜNCÜ OLDUK
Geçtiğimiz ay Başkent Üniversitesi'nde bir yarışmaya katıldınız. Kaçıncı oldunuz? Yarışmadan izlenimleriniz neler?
Üniversiteler arası beste yarışması yapıldı. Üniversitemizden de bir grup katıldı. Bu sene üçüncü olduk. Geçen sene de ikinci olmuştuk. Şarkıların kendilerine ait olması bile çok önemli bence. Çok güzel bir ortam vardı.
Gelecek dönem Gazi Üniversitesi'nde üniversitelerin uluslar arası çapta katıldığı bir yarışma olacak ve yine aynı arkadaşlarımız katılmayı düşünüyorlar.
Yorum Yap