Elimi taşın altına koyarım

Mahallede kadınların yaşadığını ve yönetenlerin de kadınlar olması gerektiğini söyleyen Çamlıevler Mahallesi Muhtar Adayı Aslı Tuğan, “Ben mücadeleci bir insanım. Mücadele edersek bir şeyler kazanabiliriz. Belediyeye gittim olmadı değil, koparana kadar uğraşırım, mücadele ederim” dedi.

Elimi taşın altına koyarım
14.02.2014 - 17:12

 

   Mahallenin Muhtarları köşemizin bu haftaki konuğu, Çamlıevler Mahallesi Muhtar Adayı Aslı Tuğan.. Tuğan mahalleyi kültür ve sanat yuvası yapacağını söylüyor ve “Belediyeye gittim olmadı değil, koparana kadar uğraşırım, mücadele ederim” diyor.

   Gazete burasıdüzce: Sizi tanıyabilir miyiz?

   Aslı Tuğan:Ben 1960 yılında doğdum.  1982 yılında evlendim. Lise mezunuyum. Düzce'de doğdum ve yaşadım. Ticaretle uğraştım, mağazacılık yaptım. Depremden dolayı mali krize girdim, toparlanamadım. Kendimi kenara çekip de, pek evde oturacak bir kadın da değilim. Sosyal faaliyetlerin içindeyim, mahallemde de böyle bir ihtiyaç gördüm, 2 yıl öncesinden karar verdim.

“FIRSATLARI OLANAK HALİNE GETİRECEĞİM”

   Çamlıevler Mahallesinin en büyük sorunu nedir?

   Kalıcı Konutlar'ın bütününde, ulaşım sorunu, park ve bahçelerin bakım sorunu var. Tüm bunların yanında ise fırsatları olanak haline getirmek anlamında girişimler yok. Bu bence bir sorun. Mesela Kalıcı Konutlarda birçok emekli öğretmenimiz var. Bu öğretmenlerimiz bir şeyler yapmak istiyorlar. Daha önceki yıllarda bir emekli öğretmen arkadaşımız kendi iradesiyle etüt sınıfı oluşturdu. Çocuklara ücretsiz ders verdi. Ben bunun devam etmesini istedim. Eğer muhtar olursam, çocuklarla ilgili böyle bir şey düşünüyorum.

   Halk eğitimle ilgili sorunlar var. Öğretmenlere yer gösterilemiyor, kendileri yer bulmak zorunda kalıyor. Kadınların çoğu emekli, daha sakin, daha dingin bir hayat yaşıyor. Bu kurslar onlar için çok önemli. Sanatlarını teşhir edecekleri, icra edecekleri toplu bir yer yok.

“MAHALLEYİ, KÜLTÜR VE SANAT YUVASI YAPACAĞIM”

   Çamlıevler'de üretilen bir sanat dalı var mıdır? Bunun teşhir edilememesi durumu mu vardır?

   Tabi ki. Kimisi resme, kimisi boyamaya, kimisi nakışa gidiyor. Bunları mecburen Halk Eğitim bünyesinde yapıyorlar. Sonrasında merkezde 3 günlük sergiyle tamamlıyorlar.

   Bunu kültür ve sanat okulu gibi sürdürülebilir, ayda bir iki defaya dönüştürebiliriz. Ürettikleri el sanatlarını ise teşhir etsinler istiyorum ve bunun için çabalayacağım.

   Peki mahalle sakinlerine sunduğunuz projeler neler, nasıl çözümleyeceksiniz?

   Belediyeyle çözeceğim. Ben mücadeleci bir insanım. Mücadele edersek bir şeyler kazanabiliriz.  Belediyeye gittim olmadı değil, koparana kadar uğraşırım, mücadele ederim.

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ ULAŞIM”

   Başka ne gibi sorunlar var?

   Esnafın yeterli iş yapamaması ve önemsenmemesidir. Sorun burada yine ulaşımdadır. Esnaf, diğer bölgelerdeki vatandaş, maliyet yarıya düşse çarşıya gideceğine gelir benden alır diyor.

   Muhtar adaylığı için ne gibi tepkiler alıyorsunuz?

   Bilmiyorum yüzüme karşımı diyorlar ama “geç bile kaldın” ve “bu işi sen yaparsın” gibi tepkiler alıyorum.

“ÇALIŞKANIM, YORULMAM, ÜŞENMEM..”

   Peki insanlar size neden oy versinler?

   Olduğu gibi görünen bir insanım. Yapıyorum dediğimi yaparım. Çalışkanım, yorulmam, üşenmem, üretirim, samimiyim, güler yüzlüyüm, insanları geri çevirmem daha ne diyeyim. Mahallemiz bu defa da bir kadınla birlikte yönetilsin istiyorum.

“HEM YAPARIM, HEM ELEŞTİRİRİM..”

   Kalıcı Konutlar'da daha çok kadınlar yaşıyor. Mahallesini bilenlerin kadınlar olduğunu, sorunlarını da kadınların bildiğini söyleyebilir miyiz?

   Aile yapısında olduğu gibi sorunları kadın bilir, erkek karar verir. Kadınlar kendi görevi olarak görmüyor, sadece şikayet ediyor. Mesela örgütlensek de şuraya katılsak, şunu yapsak fikrimizi göstersek gibi bir algı yok. Ben söyledim, sen yap veya niye yapılmıyor diye eleştirilir. Bizim kadınımızda “aman ben bulaşmayayım, beni bilmesinler” var. Şikayet etmek, eleştirmek kolaydır. DÜZDER yönetimindeydim. Eylem yapılacak hadi gel dediğimizde “ben gelemem, siz yapın” deniliyordu. Birileri yapacak, onlarda eleştirecek. Ben bu işin hem yapanlar hem de eleştirenler kısmındayım. Ben elimi taşın altına koyarım.

   Azalarınız kimlerdir?

   Mahallemizdeki iş merkezinden bir esnaf var. Devamlı orada herkesle iç içe olan birisidir. Bir tane emekli öğretmen arkadaşımız, bir tane kardeşim gibi çok yakın ve deprem öncesi mahalleden  yakın bir arkadaşım bulunmaktadır.  İkisi kadın, ikisi erkek olmak üzere asil azalarım bulunuyor. Henüz yedek azaya karar vermedim. Ama hazırladım. Dört tane asil azamla bu işi yapmak istiyorum.

 ***

MAHALLENİN MUHTARLARI KÖŞESİNDE YER ALMAK İSTEYEN MUHTARLARIMIZ VEYA MUHTAR ADAYLARIMIZ, 0380 524 33 34 nolu TELEFONU ARAYIP RANDEVU ALABİLİRLER..