Geçtiğimiz günlerde Akçakoca’da yaşanan intihar vakasının ardından Öncü Haber’de yer alan Belediye Başkanının şoförü H. K.’nin silahı ile intihar ettiği yönündeki haberin üzerine, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal saldırıya uğradı.
Ünsal'a yapılan saldırıyla ilgili birçok kesim kınama mesajı yayınladı:
Semih Cemşit
CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, Sadullah Ünsal'a gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yayınladığı kınamada, "Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın Akçakoca’da 3 kişinin çirkin saldırısı sonucunda yaralanması haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Basının sesini kısmak, yapılan haberlere karşı kaba kuvvet kullanmak kabul edilemez. Basına uygulanan baskılara karşı yek vücut karşı durmak, vatandaşlık görevimizdir. Bu tür saldırılar ile basının sesinin kısılmaya çalışılmasını kabul etmiyoruz.
Sorumluların ivedilikle yargı önüne çıkması temennisi ile bu konunun takipçisi olacağız. Sadullah Ünsal nezdinde basın mensupları yalnız değildir. Saldırı sonucu yaralan Sadullah Ünsal’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Fethi Sönmez
Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ise yaptığı kınamada şunları söyledi: "Öncü TV Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a yaptığı bir haberden dolayı saldırı yapıldığını üzüntüyle öğrendim. Bu saldırı gazetecilerin haber yapma özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Şiddetle kınıyorum."
Erdoğan Bıyık
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a karşı gerçekleştirilen çirkin saldırı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bıyık mesajında; “Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın Akçakoca’da 3 kişinin çirkin saldırısı sonucunda yaralanması haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.
Halkın haber alma özgürlüğünü kullanmadaki en önemli araç olan basınımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz.
Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a ve dolayısıyla tüm basın camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.
Ali Dilber
Düzce Kent Konseyi Başkanı Uzm. Arb. Ali Dilber, yaptığı kınamada şu ifadeleri kullandı: "Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın Akçakoca’da yaşadığı darp haberini teessürle öğrenmiş bulunuyorum.
Gazetecilere, basın kuruluşlarına tehdit ve saldırılar asla kabul edilemez.
Halkın haber alma özgürlüğünü kullanmadaki en önemli araç olan basınımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.
Faillerin en ağır şekilde cezalandırması için adalete güveniyoruz."
Yorum Yap