Düzce Üniversitesi Araştırma Görevlisi Hollanda’da Bildiri Sundu

Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Necmettin Salih Ekiz, Netherlands Interuniversity School for Islamic Studies tarafından Amsterdam Vrije Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "The Qur'an and Its Interpretive Communities" başlıklı sempozyumda, "Ignaz Goldziher’s Die Richtungen and Its Influence on Contemporary Turkish Tafsir Academia" başlıklı bir tebliğ sundu.

Düzce Üniversitesi Araştırma Görevlisi Hollanda’da Bildiri Sundu
26.10.2023 - 17:23
Haber Merkezi

   Hollanda'da İslam Araştırmaları bölümü bulunan 9 üniversitenin iş birliğiyle 2010 yılında kurulan ve her yıl düzenli olarak İslam Araştırmaları alanında sempozyum düzenleyen Netherlands Interuniversity School for Islamic Studies (NISIS), bu yılki sempozyumu "The Qur'an and Its Interpretive Communities" başlığıyla gerçekleştirdi.

 Kur'an ve tefsir araştırmalarını kapsayan sempozyumda dünyanın çeşitli ülkelerinden 4 gün boyunca 40 araştırmacı bir araya geldi. Arş. Gör. Necmettin Salih Ekiz de programa katılarak, Batı ve İslam dünyası arasındaki tefsir tarihi yazıcılığı konusunu karşılaştırmalı olarak ele alan "Ignaz Goldziher’s Die Richtungen and Its Influence on Contemporary Turkish Tafsir Academia" başlıklı bildirisini katılımcılarla paylaştı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Burası Düzce Gazetesi (www.burasiduzce.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.